Kontakta-Solinstallationer

Solceller Bollnäs

Solceller är ett av de mest miljövänliga sättet att producera ren energi på. Vid omvandlingen från solstrålar till växelström genereras inga utsläpp. Dessutom är montering av solpaneler helt reversibel och orsakar ingen varaktig skada på omgivningen som exempelvis vindkraft och vattenkraft.

Solceller Bollnäs – bra för miljö och plånbok

Har du som hus- eller fastighetsägare tröttnat på höga elräkningar? Då är solceller lösningen för dig! Med en solcellsanläggning kan du effektivt minska dina energikostnader. På sommaren, när soltimmarna är som flest, kan du till och med generera ett energiöverskott som du sedan kan sälja till elbolag. På det sättet kan du täcka upp för dina energikostnader under vintern och nästintill bli helt självförsörjande på el.

Tillverkning och transport av solcellsanläggningar bidrar till visst utsläpp och miljöpåverkan. Men solcellerna tjänar faktiskt in kostnaden på bara några år och fortsätter sedan att producera grön el i mer än 25 år.

Fakta om solenergi

När solstrålarna når solcellerna skapas en elektrisk spänning mellan framsidan och baksidan av cellen. Den spänningen genererar sedan en likström som överförs via en strömkabel till en växelriktare.

I växelriktaren görs likströmmen om till växelström och skickas sedan ut till husets elcentral och vidare till alla eluttag i byggnaden. 

Den elektricitet som görs av dina solceller fungerar precis som den elen du köper från eldistributörer och kan användas till att driva exempelvis lampor, tvättmaskin och spis eller för att ladda upp elektronik som elcykelbatterier och mobiltelefoner.

solceller och solpaneler på tak

Solpaneler – rätt lösning för er fastighet

Det finns flera anledningar till att investera i solpaneler. För det första hjälper det till att minska energikostnaderna. Det kan i sin tur leda till att bostäder eller lokaler i fastigheten blir mer attraktiva då man kan erbjuda billig och förnybar energi. Detta är speciellt fördelaktigt om du bor i ett område där elpriserna är höga. 

Att vara oberoende av det vanliga nätverket leder också till att man blir mindre känslig för störningar som kan bli av exempelvis stormar och andra katastrofer.

solpaneler på tak

För fastighetsägare kan det även finnas ekonomiska incitament för att skaffa solpaneler. I många fall finns det skattelättnader eller subventioner tillgängliga för att hjälpa till med vissa av kostnaderna som blir vid inköp och installation av solpaneler.

Anders Johansson
Anders Johansson
Installerade solceller, Bra support från första möte till installerad anläggning.
Jan A
Jan A
Jag har installerat solceller med dem, Jag kände trygghet igenom hela processen tack vare att dem har alla behörigheter med elektriker & montörer i lika bolag. Rekommenderas starkt.
samuel lindström
samuel lindström

Hur fungerar det här med solceller egentligen?

Vi har sammanställt en solcellsguide som berättar hur vi brukar gå tillväga och vad som krävs för att kunna genomföra en installation.

Solceller - Steg för steg

Vad andra säger om oss

”Installerade solceller - bra support från första möte till installerad anläggning.”

Anders Johansson