Solceller Borlänge

Är du intresserad av att installera solceller på din fastighet i Borlänge? Välkommen till Solinstallation.se – vi installerar effektiva och hållbara solceller på villa, radhus och flerbostadshus.

Solceller i Borlänge till bra pris

Vi har behörighet och nödvändig kompetens för att utföra hela ditt solcellsprojekt – vi säljer, installerar och servar solpaneler i Borlänge.

Välkommen att kontakta oss för personlig guidning och rådgivning – vi hjälper dig att skaffa solenergi till ett bra pris!

Installation av solceller med kvalitet 

Att få ren energi från solen är lätt med vår hjälp. Vi ser  till att du får kvalitetsutrustning installerad på ditt tak av duktiga installatörer.

Vi börjar med att utforska ditt taks förutsättningar för solceller och räknar därefter ut vilken solpotential som finns på ditt tak i Borlänge, vad en installation skulle kosta och vad du kan spara på denna gröna miljöomställning. Sedan bestämmer vi hur många paneler du behöver och var de ska sitta för bästa effekt och utseende. Vi bestämmer även ett passande installationsdatum. 

Därefter ordnar vi med allt före, under och efter installationen. Solcellerna producerar sedan ren och billig ström i minst 25 år. Dessutom kan du få betalt för den el du inte använder själv.

solceller och solpaneler på tak

Solceller Borlänge – fyra fördelar

 • Solceller är en förnybar, hållbar energikälla.
 • Solpaneler kräver inget bränsle, släpper inte ut någon koldioxid och har låga driftskostnader
 • Moderna solcellssystem har en lång livslängd på upp till 30 år.
 • Du kan spara pengar på dina elräkningar genom att använda solenergi från din egen solcellsanläggning.
solpaneler på tak

Vi vill hjälpa privatpersoner och företag i Borlänge med omnejd att komma in på ett mer miljövänligare spår – låt oss bli ditt val när det handlar om solceller på ditt tak till bra pris.

 1. 1.

  Solen är en fantastisk energikälla

  På bara några timmar träffas jorden av solstrålar som skulle räcka för att täcka hela världens energibehov under ett helt år. Detta visar vilka enorma möjligheter som solceller kan erbjuda i framtiden. För oss känns det fantastiskt att kunna bidra till denna omställning där vi hjälper till att producera allt mer grön el.

  Vi gör därför allt vi kan för att bidra till detta på ett så kostnadseffektivt sätt som möjligt. Vi håller så låga priser som möjligt och erbjuder bästa möjliga service genom hela processen. Antalet hushåll och fastigheter som använder solceller ökar stadigt i Sverige, även om vi fortfarande ligger en bit efter andra europeiska länder med liknande förutsättningar.

 2. 2.

  Solenergi – så fungerar det

  En solcell omvandlar solenergi till elektrisk energi, med hjälp av en fotovoltaisk effekt. Detta är en egenskap hos vissa ämnen, exempelvis kisel, som gör att de skapar elektrisk energi när de träffas av solljus. Energin i solljuset (fotonerna) ”slår loss” elektronerna, så att de kan flöda genom kabeln. På det viset skapas el.

 3. 3.

  Solenergi Borlänge – vi gör ditt tak till en energikälla

  Denna elektriska energi kan användas direkt i en elektrisk apparat, lagras i batterier eller transporteras till konsumenterna via det kommunala elnätet. 

  För att effekten från solcellerna ska bli praktiskt användbar, är det vanligt att seriekoppla dem i en solcellspanel. På det viset anpassas spänningen till en likströmsanläggning.

 4. 4.

  Solceller höjer värdet på fastigheten

  Att installera solcellspaneler är bra för ekonomin genom att det höjer värdet på din bostad. I Borlänge kommun har värdehöjningen för de hus som fått solcellspaneler installerade varit i genomsnitt 300 000 kronor. Detta gäller även för hus med relativt små anläggningar. Solcellspaneler är med andra ord en investering som lönar sig i längden.

  Välkommen att kontakta oss på solinstallation.se – vi kan säkert och smidigt installera solceller på ditt tak i Borlänge.

Installerade solceller, Bra support från första möte till installerad anläggning.
Anders Johansson
Jag har installerat solceller med dem, Jag kände trygghet igenom hela processen tack vare att dem har alla behörigheter med elektriker & montörer i lika bolag. Rekommenderas starkt.
Jan A

Hur fungerar det här med solceller egentligen?

Vi har sammanställt en solcellsguide som berättar hur vi brukar gå tillväga och vad som krävs för att kunna genomföra en installation.

Solcellsguiden

Vad andra säger om oss

”Installerade solceller - bra support från första möte till installerad anläggning.”

Anders Johansson