Solceller Gävle

Solceller är en fantastisk uppfinning – både för miljön och din plånbok. Låt oss installera solceller på ditt tak för att komplettera elförsörjningen och ge dig möjligheten att sälja vidare överskottet.

Solceller Gävle – energisparande solpaneler

Varför inte använda en icke utnyttjad yta till något som både gynnar miljön och hjälper dig att spara pengar?

Välkommen att kontakta oss på Solinstallation.se – vi har full kompetens och kan projektera, installera och serva solceller på ditt tak i Gävle.

Solenergi Gävle – så fungerar det

Solceller omvandlar solens strålar när de träffar solpanelerna. En kabel leder den likström som bildas ner till en växelriktare som är monterad på fasaden. Likströmmen omvandlas där till växelström som sedan kan utnyttjas i fastigheten.

En anläggning med solpaneler i Gävle kan producera el, men elen som inte används direkt kan inte lagras. Men överskottet kan dock säljas tillbaka till elbolaget, vilket ytterligare sänker kostnaderna. På det sättet förkortas återbetalningstiden, alltså den tid det tar innan du tjänat in dina installationskostnader för solpanelerna. 

Vi räknar ut ekonomin på förhand

Hur mycket el dina solpaneler  kan producera hjälper vi dig alltid att räkna på i förväg för att du ska kunna ta ett bra beslut och jämföra med andra alternativ. Men i normala fall tar det inte lång tid innan solcellerna i Gävle har betalat av sig. Dessutom höjer du fastighetens värde med solceller eftersom allt fler efterfrågar detta i dagens läge.

solceller och solpaneler på tak

Solceller till bra pris

Vi håller oss uppdaterade kring allt som har med solenergi och solceller att göra. Här är några av de fördelar du får genom att installera solceller till bra pris:

 • Lägre elräkningar.
 • Egen elproduktion året om.
 • Solpaneler med lång livslängd.
 • Förmånliga skatteavdrag och bidrag.
 • Snabb och enkel installation på ditt tak.
solpaneler på tak

Vi hjälper dig att installera solenergi på ditt tak i Falun. Inga mellanhänder, bra priser och starka garantier.

Solpaneler på tak – så går installationen till

Att installera solceller på taket är ett utmärkt sätt att öka energieffektiviteten i ditt hem och samtidigt göra det mer hållbart. Solenergi kräver inget bränsle och släpper inte ut några föroreningar, vilket gör den till den renaste källan till förnybar energi som finns tillgänglig idag. Att installera solceller kan vara en enkel process när den görs med hjälp av erfarna yrkesmän. Här är vad du behöver veta innan du börjar:

 1. 1.

  Kontrollera om ditt tak kan bära solpaneler

  Innan du installerar solpaneler ska du kontrollera om ditt tak ens kan bära dem. Se till att du har tillräckligt med utrymme för panelerna och att de inte kommer att orsaka skador eller störa andra delar av ditt tak eller husets struktur. Takets lutning bör också tas i beaktande vid välja en paneltyp.

 2. 2.

  Välj rätt solpanelsystem

  Det finns flera olika typer av solpanelsystem och alla har sina egna för- och nackdelar. Du bör samarbeta med en erfaren yrkesman för att välja den bästa typen för dina behov och din budget.

 3. 3.

  Förbered taket för installation

  När du har valt rätt typ av solcellssystem är det dags att förbereda taket för installation. Detta inkluderar rengöring och tätning av eventuella sprickor eller läckor i ditt tak, samt att se till att alla nödvändiga tillstånd och inspektioner har skötts innan du börjar.

 4. 4.

  Installera panelerna

  Själva installationsprocessen varierar beroende på vilken typ av system du väljer, men den omfattar vanligtvis monteringsfästen, ledningar och andra komponenter som behövs för att systemet ska fungera. Se till att anlita en kvalificerad och försäkrad yrkesman för denna del av processen eftersom det kan vara farligt om det görs på fel sätt.

 5. 5.

  Slutför installationen

  När panelerna är installerade är allt som återstår att ansluta dem till hemmets elsystem för att börja ta emot solenergi. De sista stegen inkluderar att installera övervakningssystem så att du kan hålla ett öga på systemets prestanda och ansluta det till eventuella skattelättnader eller incitament för solenergi som du kan vara berättigad till.

Installerade solceller, Bra support från första möte till installerad anläggning.
Anders Johansson
Jag har installerat solceller med dem, Jag kände trygghet igenom hela processen tack vare att dem har alla behörigheter med elektriker & montörer i lika bolag. Rekommenderas starkt.
Jan A

Hur fungerar det här med solceller egentligen?

Vi har sammanställt en solcellsguide som berättar hur vi brukar gå tillväga och vad som krävs för att kunna genomföra en installation.

Solcellsguiden

Vad andra säger om oss

”Installerade solceller - bra support från första möte till installerad anläggning.”

Anders Johansson