Solceller Karlstad

Sänk dina elkostnader med solens hjälp och bidra till en grönare framtid! Vi erbjuder kompletta paket med solceller och installation som hjälper dig att sänka eller helt eliminera dina utgifter för el över året.

Vi är experter på solenergi

Låt oss på Solinstallation.se bli din leverantör av solceller i Karlstad! Vi tar fram helhetslösningar för kunder i Karlstad och hela Värmland och är med hela vägen från första mötet till att din anläggning för solel är igång.

Alltid med kvalitetsprodukter som håller och med full service tillgänglig över hela anläggningens livstid. Varmt välkommen att boka ett möte redan idag för att komma igång med solpaneler på ditt tak.

Solpaneler Karlstad – en smart och långsiktig investering

Att investera i solenergi är ett sätt att aktivt delta i den hållbara utveckling som är så nödvändig i dag. Solceller ger dig tillgång till egen, grön el och hjälper dig att minska behovet av fossila bränslen.

Solceller är en god investering för både företag och privatpersoner. Vi erbjuder anläggningar som passar allt från den mindre sommarstugan till den stora industrifastigheten. Med våra kvalitetsprodukter ser vi till att du får en anläggning för solel som håller i decennier.

Det förekommer fortfarande en föreställning hos många att Sverige inte passar särskilt bra för solpaneler, men det är en myt som vi gärna slår hål på. Visst stämmer det att antalet soltimmar på vinterhalvåret är begränsat, men det kompenserar istället sommarhalvåret för med god marginal

solceller och solpaneler på tak

Starka fördelar med solceller i Karlstad  

 • Solceller är en ren och förnybar energikälla som inte ger upphov till några utsläpp eller föroreningar.
 • De kräver minimalt underhåll och behöver inget bränsle för att generera elektricitet.
 • De kan enkelt installeras på hustak för att minska beroendet av traditionella elnät.
 • Solceller kan spara pengar på elräkningar på lång sikt, eftersom el som produceras av solpaneler är gratis när de initiala installationskostnaderna har betalats av.
solpaneler på tak

Vi rekommenderar såväl privatpersoner som företag i Karlstad med omnejd att kontakta oss – vi visar vägen till en hållbar och prisvärd framtid med solceller på ditt tak till riktigt bra pris.

 1. 1.

  Solen är en suverän energikälla även i Karlstad

  Solen är en ovärderlig energikälla i Karlstad, Värmland och hela Sverige. En allt större del av den el som används i svenska hushåll genereras av solenergi. Detta gör det till en av de mest hållbara och effektiva källorna till förnybar energi idag.

  Solcellssystem fångar upp solljus som sedan omvandlas till elektrisk energi med hjälp av halvledare. Denna process kräver inga fossila bränslen eller ytterligare resurser, vilket gör den till ett utmärkt sätt att generera ren energi.

 2. 2.

  Skattemässigt fördelaktigt med solenergi

  Boende i Karlstad och andra svenska husägare kan också dra nytta av statliga incitament som skattelättnader och subventioner för att stödja sin investering i solpaneler. Med hjälp av dessa incitament kan solenergisystem betala för sig själva på så lite som fem till sju år. Detta gör dem till ett av de mest kostnadseffektiva sätten att generera ren energi för husägare.

 3. 3.

  Solceller kan höja värdet på ditt hus

  Att använda solenergi kan ge många fördelar för husägare. Det minskar inte bara ditt koldioxidavtryck och ditt ansvar för klimatförändringarna, utan ökar också värdet på ditt hus eller din fastighet. Studier har visat att bostäder med ett installerat solsystem kan få upp till 10-20 procent mer i marknadsvärde än liknande bostäder utan ett system.

  Det högre försäljningspriset innebär betydande besparingar på elräkningen och ökad avkastning från en investering i förnybar energi. För den som vill göra sitt hem grönare och samtidigt öka sitt andrahandsvärde är det ett smart val att investera i ren energi som till exempel solenergi.

 4. 4.

  Installera solceller på ditt tak i Karlstad

  Med hjälp av vårt team av serviceorienterade elektriker och tekniker kan du få ut mesta möjliga av dina solceller. Alla tak har olika förutsättningar och vi gör alltid allt vi kan för att ta fram den bästa lösningen på dina behov – oavsett om det handlar om en privatbostad eller en företagslokal. Våra installatörer är certifierade och erfarna vilket gör att vi alltid kan garantera högsta tänkbara kvalitet på våra arbeten.

Installerade solceller, Bra support från första möte till installerad anläggning.
Anders Johansson
Jag har installerat solceller med dem, Jag kände trygghet igenom hela processen tack vare att dem har alla behörigheter med elektriker & montörer i lika bolag. Rekommenderas starkt.
Jan A

Hur fungerar det här med solceller egentligen?

Vi har sammanställt en solcellsguide som berättar hur vi brukar gå tillväga och vad som krävs för att kunna genomföra en installation.

Solcellsguiden

Vad andra säger om oss

”Installerade solceller - bra support från första möte till installerad anläggning.”

Anders Johansson