Solceller Ockelbo

Vi erbjuder en komplett lösning när det kommer till solceller. Låt oss ta hand om hela processen – från projektering och montering till driftsättning och service.

Solceller Ockelbo – en komplett lösning

Våra experter hjälper dig att välja rätt typ av solceller efter fastighetens förutsättningar, budget och behov. Våra rutinerade medarbetare tar hänsyn till allt från takets lutning och position till eventuella skuggor eller växtlighet som kan påverka solcellernas effektivitet.

Med oss kan du vara säker på att du får högkvalitativa solceller och komponenter från välrenommerade tillverkare som håller länge och har hög prestanda. Vi är stolta över att kunna erbjuda en helhetslösning för de som vill installera solpaneler och ser fram emot att hjälpa dig med din solcellsanläggning. 

Så fungerar solenergi

Solenergi fungerar på så sätt att solpaneler gör om solens strålar till elektrisk energi. Solpanelerna består av solceller som är gjorda av halvledarmaterial, för det mesta halvmetallen kisel. När solstrålarna träffar solcellen, tas energin upp av halvledarmaterialet vilket i sin tur leder till att elektroner frigörs. Elektronerna rör sig sedan genom solcellen och alstrar på så vis elektrisk ström.

Solcellerna är kopplade till en växelriktare som transformerar likström till växelström. Växelström är det som används för att driva elektriska apparater i hemmet såsom lampor, spis, datorer och liknande. Om solcellerna ger mer energi än vad som används i fastigheten eller hushållet kan överskottet säljas till ett elbolag genom att skickas tillbaka till nätet, vilket genererar en inkomst.

solceller och solpaneler på tak

Energi vid regn och sol

En vanlig missuppfattning är att det, på grund av vintermörkret, inte lönar sig att installera solceller i Sverige. Detta är inte sant. Sanningen är att instrålningen i Sverige är lika stark som i exempelvis Tyskland, trots att vi ligger längre norrut. Solcellerna fungerar även bra när det är molnigt eller när panelerna är täckta av is eller regn.

På vintern blir det färre soltimmar per dag, men eftersom solen reflekteras mot ett snötäcke kan solcellerna ändå vara mycket effektiva. Våra erfarna montörer kommer att hitta det mest lämpliga stället att placera dina solpaneler så att energiproduktionen maximeras, oavsett var du bor i Sverige.

solpaneler på tak

Oavsett om man bor i norr eller söder, är solceller en god investering. Kontakta oss och beställ offert idag!

Installerade solceller, Bra support från första möte till installerad anläggning.
Anders Johansson
Jag har installerat solceller med dem, Jag kände trygghet igenom hela processen tack vare att dem har alla behörigheter med elektriker & montörer i lika bolag. Rekommenderas starkt.
Jan A

Hur fungerar det här med solceller egentligen?

Vi har sammanställt en solcellsguide som berättar hur vi brukar gå tillväga och vad som krävs för att kunna genomföra en installation.

Solcellsguiden

Vad andra säger om oss

”Installerade solceller - bra support från första möte till installerad anläggning.”

Anders Johansson