Kontakta-Solinstallationer

Solceller Söderhamn

Allt eftersom priset för traditionell energi fortsätter att stiga, blir solenergi allt mer eftertraktad. Solpaneler sänker dina energikostnader genom att transformera solljus till elektricitet. En fastighet med solpaneler får dessutom ett ökat marknadsvärde vilket gör den till en smart investering om man planerar att sälja eller hyra ut i framtiden.

Solceller Söderhamn– fördelar med solenergi

Solceller är en klimatsmart energikälla som inte leder till några utsläpp när den producerar el. Ett minskat koldioxidavtryck bidrar till en mer hållbar framtid. Solpaneler kräver mycket litet underhåll vilket sparar både pengar och tid.

Kontakta oss idag för att få veta mer om solceller eller för att boka tid för konsultation eller hembesök!

Smidig installation av solpaneler

Vi är erfarna när det kommer till planering, projektering och installation av solpaneler vilket leder till relativt enkla och smidiga processer. En av våra rutinerade solcellsinstallatörer kommer att ansvara för er installation och ge råd om den bästa platsen för panelerna. Installatören hanterar sedan allt från tillstånd till montering och underhåll.

Vi ser till att de solpaneler som monteras är högkvalitativa för att säkerställa att de fungerar effektivt och pålitligt under många år framöver. Det finns en stor variation av solpaneler på marknaden, så det är viktigt att hitta en sort som passar era behov och budget. Vi lovar att ta väl hand om er investering och guida fram ett lyckat solenergianvändande.

solceller och solpaneler på tak

Tekniken bakom solenergi

Solenergi innebär att man omvandlar energin från solljus till brukbar elenergi. Det görs genom att man använder solceller. Solceller är tillverkade av halvledarmaterial, för det mesta grundämnet kisel. När solljuset träffar solcellerna, frigörs elektroner vilket ger elektrisk ström. 

För att kunna använda elen krävs en inverter som omvandlar likström till växelström som vanligtvis är den typ av ström som används i hus. Solpaneler kan monteras på taket eller på marken, i form av fasta installationer eller solföljare.

solpaneler på tak

Solpaneler kombineras för det mesta med batterier så att man kan lagra energi som sedan kan användas när solen inte skiner, exempelvis på natten.

Anders Johansson
Anders Johansson
Installerade solceller, Bra support från första möte till installerad anläggning.
Jan A
Jan A
Jag har installerat solceller med dem, Jag kände trygghet igenom hela processen tack vare att dem har alla behörigheter med elektriker & montörer i lika bolag. Rekommenderas starkt.
samuel lindström
samuel lindström

Hur fungerar det här med solceller egentligen?

Vi har sammanställt en solceller steg för steg-guide som berättar hur vi brukar gå tillväga och vad som krävs för att kunna genomföra en installation.

Solceller - Steg för steg

Vad andra säger om oss

”Installerade solceller - bra support från första möte till installerad anläggning.”

Anders Johansson