Solceller – Steg för steg

Att beställa solceller är en investering som kräver noggrann förberedelse och planering. Låt oss hjälpa dig på vägen, steg för steg med hjälp av vår solcells-guide.

Vi installerar solceller med hög kvalitet för nordiskt klimat som tillverkas i Holland. Vi är med från första samtalet till klar installation och underhåll. Det med våra egna projektörer och elektriker.

Nedan följer du vår steg för steg-guide för installationer av just dina solceller. Kontakta oss för bästa möjliga service och dialog kring era förutsättningar. Trevlig läsning.

 1. 1.

  Första samtal och konsultering

  Hos oss på Solinstallationer är det viktigt med kommunikation. Vi vill ha en seriös och bra dialog från start, för ett så lyckad projekt som möjligt.

  Vi startar våra projekt med ett telefonsamtal på ca 10-20 minuter. Det för att vi vill få en uppfattning om era förutsättningar, krav och att ni ska få en bild av oss som aktör och ställa det frågor ni vill ha svar på. Boka först in ett första samtal för konsultering här.

  Vi som många upplever en del oseriösa aktörer i branschen och vi vill visa att vi inte är en av dom. Varför ska ni välja oss? Läs mer om Solinstallationer här.

  Efter samtal och konsultering kommer vi ut på ett förutsättningslöst hembesök. Läs mer om det under nästa punkt.

 2. 2.

  Hembesök och besiktning

  Efter samtal och konsultering, bokar vi in ett hembesök. Då kommer en kunnig projektör och ibland även en elektriker att undersöka ditt hus eller din fastighet för att se vilka möjligheter som finns för installation av solceller.

  Innan beställning av solceller är det viktigt att förstå sin energiförbrukning och energibehov. En energianalys bör utföras för att fastställa hur mycket el som används och när det används. Detta kommer att hjälpa till att bestämma storleken på solcellsanläggningen som behövs för att täcka kundens energibehov.

  Efter hembesök, besiktning och analys kommer vi gemensamt till budget och ekonomisk finansiering. Se mer hur det går till i nästa steg.

 3. 3.

  Budgetering, tidsplan och finansiering

  Samtal, konsultation, besiktning, analys och hembesök är avklarat. Då kommer vi till den ekonomiska biten, budgetering och tidsplan. Efter alla beräkningar är klara, fastställer vi en budget, med rimlig tidsplan som passar er som kund. Här lägger vi även upp den ekonomiska planen och visar det finansieringsalternativ som finns.

  Nu har vi kommit en bit på väg. Efter godkänd budget och tidsplan, kommer vi till själva planering av installationen för era solceller. Det får du läsa i nästa steg.

 4. 4.

  Planera installationen för era solceller

  Efter hembesöket, analysen, budgetering och tidsplan så planeras den tänkta solcellsanläggningens installation tillsammans med vår projektör och elektriker. Vi använder oss av vårt systerbolags elektriker från Elinstallationer i Dalarna för er trygghet och bästa möjliga service. Vi vet att dom levererar installationer i världsklass.

  I planeringsfasen från projektörer och elektriker, bestäms det var solcellerna ska placeras på taket och hur de ska anslutas till kundens befintliga elsystem.

  Finns det behov av nytt tak för att bära upp anläggningen, så kan vi såklart hjälpa till med det också.

 5. 5.

  Offert utifrån förutsättningar

  Innan installation efter noggrann analys, planering, budget och tidsplan lämnar vi en slutgiltig offert. Den är kostnadsfri och utgår från våra tidigare samtal, hembesök och era förutsättningar.

  Ni får en tid på er att grundligt titta på offert och förhoppningsvis välja oss som er aktör för installation.

 6. 6.

  Installation av solceller

  När installationen är planerad och offert är godkänd kan solcellerna installeras utifrån tidsplanen. Detta görs som sagt av våra professionella installatörer med mångårig erfarenhet.

  Installationen kan ta flera dagar beroende på storleken på solcellsanläggningen och takets utformning.

  Vi är med er från första dialog till klar installation och underhåll. Vi är en seriös, trygg aktör med solceller för nordiskt klimat.

 7. 7.

  Efter installation

  När installationen är klar kommer vi ut med din egendokumentation. Vi supportar såklart er som kund ifall det finns frågor eller om något inte skulle fungera. 

  Vi finns där för er hela vägen och hoppas att ni är nöjda med oss som aktör.

Vanliga frågor & svar

Vad är solceller och hur fungerar dem?

Solceller är elektroniska enheter som omvandlar solljus till elektrisk energi genom fotovoltaisk effekt. Solceller består av ett antal solcellsceller som är anslutna till varandra. När solljuset träffar solcellerna, skapas en spänning som kan användas som ström.

Hur länge håller solceller?

Solceller har en livslängd på minst 25 år och kan fungera mycket längre om de är korrekt installerade och underhållna. Solcellernas livslängd kan dock påverkas av faktorer som klimat, slitage och ålder.

Vad är skillnaden mellan on-grid och off-grid solcellssystem?

On-grid solcellssystem är anslutna till det befintliga elnätet, medan off-grid solcellssystem inte är anslutna till elnätet utan använder batterilagring för att lagra den genererade energin. On-grid-system ger mer stabilitet medan off-grid-system ger självförsörjning och oberoende av det offentliga elnätet.

Hur många solpaneler behöver jag för att driva mitt hem?

Antalet solpaneler som behövs för att driva ett hem beror på faktorer som elbehovet, solinstrålningen på platsen och effektiviteten hos solpanelerna. En solenergispecialist kan hjälpa dig att beräkna hur många solpaneler som krävs för att driva ditt hem.

Hur mycket el kan jag förvänta mig att producera från mina solceller?

Mängden el som genereras av solceller beror på flera faktorer, såsom antalet och typen av solpaneler, hur mycket solljus som är tillgängligt på din plats, och hur effektivt ditt system kan omvandla solljus till el. Men som en grov uppskattning kan en typisk solpanel generera mellan 250 till 400 watt timmar per dag.

Vad händer på dagar med dåligt väder eller när solen inte skiner?

På dagar med dåligt väder eller när solen inte skiner, kan solceller fortfarande generera energi men med minskad effektivitet. Om du har ett on-grid solcellssystem kan du fortfarande dra nytta av elnätet för att få tillgång till extra energi under dessa perioder. Om du har ett off-grid-system är det viktigt att ha tillräckligt med batterilagring för att klara av tider med minskad solinstrålning.

Anders Johansson
Anders Johansson
Installerade solceller, Bra support från första möte till installerad anläggning.
Jan A
Jan A
Jag har installerat solceller med dem, Jag kände trygghet igenom hela processen tack vare att dem har alla behörigheter med elektriker & montörer i lika bolag. Rekommenderas starkt.
samuel lindström
samuel lindström

Boka gratis konsultation

Intresserad av konsultation? Fyll i formuläret intill och beskriv gärna ditt kommande projekt i den mån du kan. Vi hör av oss inom kort och bokar in en telefontid för att få ytterligare information där du även får chansen att veta mer om oss som aktör. Skulle det vara aktuellt med ett hembesök direkt? Skriv gärna det i formuläret. Vi ser fram emot att höra från dig.

 • Våra erfarna projektörer och egna elektriker
 • Uträkning av möjlig solproduktion
 • Solceller tillverkade i Holland för Nordiskt klimat

  Vad andra säger om oss

  ”Installerade solceller - bra support från första möte till installerad anläggning.”

  Anders Johansson