Solcellsguiden

Att beställa solceller är en investering som kräver förberedelse och planering. Låt oss hjälpa dig på vägen, steg för steg, i vår solcellsguide.

 1. 1.

  Hembesök och energibesiktning

  Boka först in ett gratis hembesök. Där kommer någon av våra projektörer att undersöka ditt hus eller din fastighet för att se vilka möjligheter som finns för installation av solceller. Innan man beställer solceller är det viktigt att förstå sin energiförbrukning och energibehov. En energianalys bör utföras för att fastställa hur mycket el som används och när det används. Detta kommer att hjälpa till att bestämma storleken på solcellsanläggningen som behövs för att täcka kundens energibehov.

 2. 2.

  Bestäm budget och ekonomisk avkastning

  Det är också viktigt att fastställa en budget för solcellerna och för att bestämma den ekonomiska avkastningen av investeringen. En kund kan välja att betala hela summan för solcellerna på en gång eller använda finansieringsalternativ som lån.

 3. 3.

  Planera installationen

  I samband med hembesöket måste den tänkta solcellsanläggningens installation planeras tillsammans med vår projektör. Detta inkluderar att bestämma var solcellerna ska placeras på taket och hur de ska anslutas till kundens befintliga elsystem.

 4. 4.

  Offert utifrån dina förutsättningar

  Vi tar fram en kostnadsfri offert utifrån hembesöket som baseras på just dina förutsättningar för att installera en modern och framtidssäker solcellsanläggning.

 5. 5.

  Installera solcellerna

  När installationen är planerad och godkänd kan solcellerna installeras utifrån tidsplanen. Detta görs av våra professionella installatörer med mångårig erfarenhet. Installationen kan ta flera dagar beroende på storleken på solcellsanläggningen och takets utformning.

 6. 6.

  Efter installation

  När installationen är klar kommer vi ut med din egendokumentation. Vi supportar dig under hela din solanläggnings livstid.

Vanliga frågor & svar

Vad är solceller och hur fungerar dem?

Solceller är elektroniska enheter som omvandlar solljus till elektrisk energi genom fotovoltaisk effekt. Solceller består av ett antal solcellsceller som är anslutna till varandra. När solljuset träffar solcellerna, skapas en spänning som kan användas som ström.

Hur länge håller solceller?

Solceller har en livslängd på minst 25 år och kan fungera mycket längre om de är korrekt installerade och underhållna. Solcellernas livslängd kan dock påverkas av faktorer som klimat, slitage och ålder.

Vad är skillnaden mellan on-grid och off-grid solcellssystem?

On-grid solcellssystem är anslutna till det befintliga elnätet, medan off-grid solcellssystem inte är anslutna till elnätet utan använder batterilagring för att lagra den genererade energin. On-grid-system ger mer stabilitet medan off-grid-system ger självförsörjning och oberoende av det offentliga elnätet.

Hur många solpaneler behöver jag för att driva mitt hem?

Antalet solpaneler som behövs för att driva ett hem beror på faktorer som elbehovet, solinstrålningen på platsen och effektiviteten hos solpanelerna. En solenergispecialist kan hjälpa dig att beräkna hur många solpaneler som krävs för att driva ditt hem.

Hur mycket el kan jag förvänta mig att producera från mina solceller?

Mängden el som genereras av solceller beror på flera faktorer, såsom antalet och typen av solpaneler, hur mycket solljus som är tillgängligt på din plats, och hur effektivt ditt system kan omvandla solljus till el. Men som en grov uppskattning kan en typisk solpanel generera mellan 250 till 400 watt timmar per dag.

Vad händer på dagar med dåligt väder eller när solen inte skiner?

På dagar med dåligt väder eller när solen inte skiner, kan solceller fortfarande generera energi men med minskad effektivitet. Om du har ett on-grid solcellssystem kan du fortfarande dra nytta av elnätet för att få tillgång till extra energi under dessa perioder. Om du har ett off-grid-system är det viktigt att ha tillräckligt med batterilagring för att klara av tider med minskad solinstrålning.

Installerade solceller, Bra support från första möte till installerad anläggning.
Anders Johansson
Jag har installerat solceller med dem, Jag kände trygghet igenom hela processen tack vare att dem har alla behörigheter med elektriker & montörer i lika bolag. Rekommenderas starkt.
Jan A

Boka ett gratis hembesök

Fyll i formuläret intill och beskriv gärna ditt projekt, så hör vi av oss inom kort och bokar in en tid för ett hembesök. På hembesöket ser vi över just dina möjligheter och förutsättningar till att installera solpaneler eller elbilsladdare. När vi har gjort detta tar vi fram en offert som du i lugn och ro kan få landa i och ta beslut kring.

 • Våra erfarna projektörer
 • Uträkning av möjlig solproduktion
 • Kostnadsfri offert

  Vad andra säger om oss

  ”Installerade solceller - bra support från första möte till installerad anläggning.”

  Anders Johansson